چاقي چاقي .

چاقي

مواد غذايي سالم

در برخي مناطق، خريد مواد غذايي سالم به سادگيِ امكان‌پذير نيست. اين مناطق كه اغلب بيابان مواد غذايي ناميده‌ مي‌شوند، معمولا شامل محله‌هاي شهري و يا روستاها بدون دسترسي به مواد غذايي سالم و مقرون به صرفه مي‌باشد. اين عمدتا به دليل عدم وجود فروشگاه‌هاي مواد غذايي، بازار كشاورزي و ارائه دهندگان مواد غذايي سالم در فاصله نزديك است. مردم در اين مناطق اغلب فقير هستند و امكان دسترسي به يك وسيله نقليه براي رفتن به فاصله‌ي دورتر براي خريد مواد غذايي سالم را ندارند. عدم توانايي در خريد مواد غذايي سالم و تازه به‌طور قابل ملاحظه‌اي رژيم غذايي را محدود مي‌كند و خطر ابتلا به مشكلاتي مانند چاقي را افزايش مي‌دهد. از ديگر عوامل محيطي كه مي‌توانند در چاقي نقش داشته باشند، عبارتند از نورهاي مصنوعيِ لامپ‌هاي برق، كامپيوتر، تلفن و تلويزيون. با وجود اينكه ارتباط بين استفاده از صفحه‌ي نمايش و چاقي به خوبي نشان داه شده است، اما بيشتر مطالعات علت آن را ورزش نكردن مي‌دانند. با اين وجود، چنانچه شب هنگام در معرض نور قرار بگيريد، ريتم شبانه‌روزي داخلي بدن خود را تغيير داده كه منجر به چاقي مي‌شود. مطالعات بر روي حيوانات نشان داد كه نورهاي مصنوعي ساعت شبانه روزي دروني را تغيير داده و جوندگان را بيش از پيش مستعد ابتلا به چاقي و سندرم متابوليك مي‌نمايد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۰۴:۲۸:۲۹ توسط:ثريا موضوع:

تنظيم اشتها و سوخت و ساز

لپتين، هورموني بسيار مهم در تنظيم اشتها و سوخت و ساز است. توسط سلول‌هاي چربي توليد مي‌شود و سيگنال را به بخشي از مغز كه به ما فرمان مي‌دهد، خوردن را متوقف كنيد، مي‌فرستد. لپتين ميزان كالري مصرفي را مي سوزاند، همچنين ميزان چربي ذخيره شده در بدن را تنظيم مي‌كند. هر چه ميزان چربي در سلول‌ها بيشتر شود، لپتين بيشتري توليد مي‌كنند. افراد چاق مقدار بسيار زيادي لپتين توليد مي‌كنند. با اين حال، افراد مبتلا به مرض چاقي دچار عارضه‌ايي موسوم به مقاومت به لپتين مي‌شوند. بنابراين حتي اگر بدن لپتين زيادي توليد كند، مغز آن را نمي‌بيند و يا به رسميت نمي‌شناسد. هنگامي كه مغز سيگنالي مبني بر لپتين دريافت نكند، به اشتباه تصور مي‌كند كه گرسنه است، حتي اگر بيش از اندازه چربي دريافت كرده باشد. اين باعث تغيير مغز از لحاظ فيزئولوژي و رفتاري مي‌شود، و همواره در صدد است تا آن ميزان چربي كه فكر مي‌كند از دست داده‌ را جبران كند. گرسنگي افزايش يافته و به منظور جلوگيري از گرسنگي، انرژي مصرفي كاهش مي‌يابد. اراده داشتن در برابر سيگنال گرسنگي ناشي از لپتين براي بسياري از افراد تقريبا غير ممكن است.a


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۰۴:۲۷:۳۵ توسط:ثريا موضوع:

احتمال چاقي

سلامت به‌ ويژه در اوايل زندگي مهم است، چون روي سلامت فرد در آينده‌ نيز تاثير مي‌گذارد. در واقع، بسياري از موارد هنگامي كه جنين هنوز در رحم است، تعيين مي‌شود. رژيم غذايي و انتخاب‌هاي سبك زندگي مادر اهميت زيادي دارد و ممكن است روي رفتارهاي آينده كودك و شكل‌گيري بدن او تاثير بگذارد. مطالعات نشان مي‌دهد زناني كه در طول بارداري اضافه وزن مفرط پيدا مي‌كنند، به احتمال زياد سه سال چاقي پس از زايمان را تجربه مي‌كنند. به همين ترتيب، كودكاني كه والدين يا پدربزرگ و مادربزرگ‌هاي چاقي دارند نسبت به كودكاني كه والدين و پدر‌بزرگ و مادربزرگ‌هايي با وزن طبيعي دارند، احتمال چاقي بيشتري در كمين آنهاست. علاوه بر اين، ژن‌هايي كه ما از والدينمان به ارث مي‌بريم مي‌تواند در استعداد افزايش وزن ما تعيين كننده باشد. اگر چه عوامل ژنتيكي و عوامل اوايل زندگي منحصرا مسئول چاقي نيستند، اما آنها باعث مي‌شوند تا افراد مستعدِ چاقي و افزايش وزن شوند. حدود ۴۰ درصد از كودكانِ مبتلا به اضافه وزن تا دوران نوجواني چاق‌تر و چاق‌تر شدند و ۷۵-۸۰ درصد از نوجوانان چاق به بزرگسالان چاق تبديل خواهند شد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۰۴:۲۴:۰۷ توسط:ثريا موضوع:

پيشگيري از چاقي

تحقيقات متعددي در زمينه پيشگيري از چاقي و اضافه وزن در كودكان و نوجوانان اجرا شده است، هدف از اين مطالعه، مروري بر يافته هاي مطالعات انجام شده در اين باره بود. مواد و روش ها: در اين مطالعه مروري ابتدا در پايگاه هايISI و PubMed مقالاتي كه در متن خود داراي يكي از كلمات Health Education ,Intervention، prevention، Programs، Obesity، Overweightبه همراه يكي از كلماتAdolescent ،Children ، Child بودند، جستجو شد، مطالعاتي كه به زباني غير از انگليسي نگاشته شده بودند، نيز حذف شدند. در نهايت، 20 مقاله شرايط مذكور را دارا بودند كه مورد ارزيابي قرار گرفتند. يافته هاي پژوهش: اكثر برنامه ها و مداخلات آموزشي روي رفتارهاي فعاليت جسماني منظم، مصرف ميوه و سبزيجات، محدود نمودن تماشاي تلويزيون و مصرف نوشيدني هاي غير شيرين تمركز كرده بودند، آموزش ها بيشتر از طريق پرسنل مدارس و آموزش دهندگان بهداشت انجام گرفته بود، بيشتر مداخلات تأثير مثبت برنامه ها و آموزش ها را گزارش كرده بودند. بحث و نتيجه گيري: آموزش رفتارهاي پيشگيري كننده از چاقي در كودكان و نوجوانان تا حد زيادي موفق بوده است و ضرورت انجام مطالعات بيشتر با استفاده از الگوها و نظريه هاي رفتاري و راهبردهاي خلاقانه و جديد براي يادگيري بهتر و ايجاد رفتارهاي سالم ضروري به نظرمي رسد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۰۴:۲۲:۵۴ توسط:ثريا موضوع:

رژيم غذايي مناسب

ه اين امر به دليل ميزان انرژي لازم براي نگهداري كردن از بدني كه داراي اضافه وزن است، مي‌باشد. .[۶][۷]رژيم غذايي و تمرينات ورزشي راه حل‌هاي اصلي مرض چاقي مي‌باشند. كيفيت رژيم غذايي را مي‌توان با كاهش مصرف غذاهاي پرانرژي، مانند غذاهاي پرچرب و شيرين، و همچنين استفاده بيشتر از غذاهاي گياهي رژيمي، افزايش داد. داروهاي ضد چاقي ممكن است جهت كاهش اشتها يا جلوگيري از جذب چربي، در كنار يك رژيم غذايي مناسب استفاده شوند. اگر رژيم غذايي، ورزش و دارو مؤثر نباشند، بالن شكمي مي‌تواند به كاهش وزن كمك كند؛ يا ممكن است جراحي براي كاهش حجم شكم و / يا طول روده، به جهت ايجاد سيري زودرس و كاهش توانايي جذب مواد مغزي، انجام گيرد.[۸][۹]

مرض چاقي، با افزايش شيوع در بزرگسالان و كودكان، يكي از عمده‌ترين علل قابل پيشگيري مرگ و مير در سرتاسر جهان مي‌باشد، و صاحب نظران آن را به عنوان يكي از جدي‌ترين مشكلات سلامت عمومي در قرن بيست و يكم مي‌دانند.[۱۰] مرض چاقي در بسياري از مناطق مدرن جهان، (مخصوصا درجهان غرب) به عنوان لكه دار شدن شناخته مي‌شود؛ با اين وجود در گذشته در بسياري از موارد چاقي به عنوان سمبول توانگري و باروري شناخته مي‌شده است


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۰۴:۲۱:۳۰ توسط:ثريا موضوع:

مرض چاقي احتمال ابتلا به بيماري‌هاي گوناگون

 وضيعت پزشكي است كه بافت چربي بيش از حد طبيعي در بدن فرد انباشته شده باشد. انباشت بيش از حد بافت چربي مي‌تواند باعث پسرفت شاخص‌هاي سلامتي، از جمله كاهش ميانگين طول عمر و/يا كاهش كيفيت زندگي گردد.[۱][۲] شايع‌ترين روش براي تخمين چاقي استفاده از شاخص توده بدن (BMI) است. شاخصي كه با تقسيم كردن وزن شخص بر حسب كيلوگرم بر توان دوم قد وي بر حسب متر به دست مي‌آيد. طبق تعريف هنگامي كه شاخص توده بدن از ۳۰ (kg/m^۲) بيشتر شود، ۳۰ kg/m۲، آن فرد چاق محسوب مي‌شود.[۳]

دلايل متنوعي براي علت چاقي ارائه شده است. اما مهمترين علت مؤثر در چاقي و اضافه وزن، عبارت است از تمايل بدن ما براي ذخيره انرژي بصورت چربي اين تمايل به صورت تكاملي به انسان امروزي به ارث رسيده است. هزاران سال پيش، اجداد انسان امروزي به دليل نحوه تغذيه كه عبارت بود از دوره‌هاي پرخوري، و انتظار طولاني مدت براي پيدا كردن دوباره غذا، توانايي ذخيره انرژي به صورت بافت اضافه چربي را به دست آوردند.

مرض چاقي احتمال ابتلا به بيماري‌هاي گوناگون، به خصوص بيماري‌هاي قلبي، ديابت نوع دوم، آپنه مسدود كننده خواب، انواع مشخصي از سرطان، آرتروز استخوان[۲] و آسم[۲][۴][۵] را افزايش مي‌دهد. مرض چاقي بيشتر به وسيله تركيب بيش از اندازه انرژي غذايي ورودي، تحركات بدني كم، و استعداد ژنتيكي، ايجاد مي‌شود. هرچند اندك مواردي در ابتدا به وسيله ژن، اختلالات غده درون‌ريز، داروها يا امراض رواني ايجاد مي‌شوند. به عنوان شاهدي بر اين نظريه، برخي از افراد چاق با وجود كم غذا خوردن، به دليل محدود بودن متابوليسم كند بدن، دچار افزايش وزن مي‌گردند. به طور ميانگين، افراد چاق ميزان مصرف انرژي بيشتري نسبت به همتايان لاغر خود دارند


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۰۴:۲۰:۲۹ توسط:ثريا موضوع: